afsluiten

03 okt Afsluiten geeft ruimte voor een nieuw begin

Afsluiten

Iets afsluiten, dat vinden we allemaal ontzettend moeilijk. Toch is het juist goed om het af en toe te doen. We houden vaak vast aan zaken die ons niet meer dienen. Net als met opruimen geeft ook iets afsluiten weer nieuwe ruimte.
Soms moet je simpelweg een keuze maken tussen wat goed voor je is en wat je leuk vindt en wat niet.
Dat zijn zeker geen makkelijke beslissingen en daar mag je echt wel een tijdje over doen, totdat je zeker weet dat je de juiste beslissing voor jezelf gaat nemen.

Het proces van afsluiten

Het proces van afsluiten kan een hele berg zijn waar je overheen moet.
Belangrijk daarbij is dat je goed voelt wat bij jou past. Dus neem geen overhaaste beslissingen, maar zet op een gegeven moment wel de eerste stap.
Wat een belangrijke afweging is, vind ik zelf, doe je iets voor jezelf of voor een ander?
Word JIJ hier blij van of een ander?

Zelf voel ik vaak als zaken een druk op me leggen, dat het tijd wordt om te gaan afsluiten.
Ik kies er bewust voor de dingen te doen die ik leuk vind naast mijn vaste baan. Als er dan een druk op komt te liggen, die je overigens vooral jezelf oplegt, dan is het tijd om na te denken wat ik ermee wil.
Weer het verhaal of iets je dient of niet. Dat is waar het om draait. Heb ik er wat aan, doet het mij goed of niet.
Als je die afweging maakt en na een tijdje blijkt dat je steeds voelt dat het je niet dient, dan mag je zoiets afsluiten. Als dat mogelijk is binnen jouw persoonlijke situatie natuurlijk. Kan dat niet, dan is het zaak te bedenken wat jij nodig hebt om het leuk te blijven vinden.

Het kan ook andersom werken. Dat je denkt dat het tijd is om iets te gaan afsluiten en als je het hele proces doorleeft, je er achter komt dat dat niet de schoen is die wringt, maar dat er iets anders moet gebeuren.

Nieuw begin

Als ik voor mezelf spreek, dan heb ik de afgelopen periode ook veel tijd doorgebracht met nadenken wat ik echt wil.
En dan heb ik het over mijn side hustle en niet over mijn baan.
Ik was sinds twee jaar aangesloten bij Mindful Run wat ik ontzettend leuk vond, maar toch niet helemaal de richting is die ik op wil en het wel tijd kostte die ik ook aan andere dingen, zoals deze blog, wilde blijven besteden.
En dus nam ik afscheid van een mooi initiatief. Niet omdat het niet goed of leuk is, want dat is het zeker wel, maar wel omdat ik voelde dat ik toch nog iets anders wil.
Iets wat volledig mij mij past en waar ik alles in kwijt kan om mensen zo goed mogelijk te begeleiden.

De komende tijd maak ik dus ruimte voor een nieuw begin. Mijn missie uitdragen op mijn manier.
Wat mijn missie is? Mensen begeleiden bij het in beweging komen, zowel lichamelijk als geestelijk.
Hoe? Dat ga ik eerst uitwerken en daarna delen via diverse kanalen. Omdat het soms nodig is eerst iets helemaal te kunnen afsluiten, zodat er ruimte ontstaat voor dat nieuwe begin.

Typisch Winnifred blijft Typisch Winnifred, want het delen van de info die ik altijd al deelde blijft gewoon een ontzettend leuk deel van mijn bestaan.
De nieuwe dingen zullen als een los label onder Typisch Winnifred vallen.

Geen reactie's

Geef een reactie