Boekentips

13 sep Boekentips ter vermaak of juist lering

Boekentips

Boekentips vind ik persoonlijk altijd fijn.
Regelmatig lees ik artikelen waar boeken beschreven worden als must read.
Die verdwijnen dan ook allemaal in mijn winkelmandje.
Vaak merk je dan toch dat niet iedere must read een daadwerkelijke match is met je eigen interesse, maar dat heb je dan ook meteen duidelijk voor jezelf. Het kan echter ook heel verrassend zijn, dat je iets leest wat je anders nooit zou kiezen.
Gelukkig heb ik een e-reader mét een kobo abonnement, waardoor ik voor een vast maandelijks bedrag ontzettend veel gratis kan lezen.
Voorheen kocht ik boeken wat enorm in de prijzen liep en ik vond het niet duurzaam. Een keer gelezen verdween het op de steeds groeiende stapel en dat vind ik zonde.
De boeken die er al waren zijn verhuisd naar mensen die ze graag wilden hebben, want weggooien van boeken is een no go.
Met een e-reader kun je werkelijk alle boekentips uitproberen en ze na vijf minuten lezen alsnog weer in je prullenbak storten, ideaal.

 

Boekentips ter vermaak

Boekentips ter vermaak zijn natuurlijk heel persoonlijk.
En toch is het juist leuk om iets te proberen wat je eerder niet zou lezen.
Zo kwam ik bijvoorbeeld uit op het boek ‘Kieft’ over de voetballer die aan de drank en drugs ging.
Waarom het me aantrok als boekentip, geen idee, maar ik las het zonder nadenken in een dag uit. Waarschijnlijk omdat het én makkelijk te lezen was en het leek wel echt het rauwe en pure verhaal te zijn. Mijn sympathie voor de man is enorm gegroeid door het boek en dezelfde schrijver schreef ook de biografie van Rene van der Gijp die ik nu dus ook als boekentip op mijn lijstje heb gezet.

Vaak werkt het wel zo dat je als boekentip iets leest van een bepaalde schrijver, je dan ook enthousiast wordt van de andere boeken puur vanwege de stijl.
De zeven zussen serie zou ik zelf nooit als eerste hebben gekozen, maar omdat men dat maar als boekentip bleef geven, ben ik er aan begonnen en was ik toch verkocht. Alleen het laatste deel is nog ongelezen, maar komt zeker nog aan de buurt.
Het leuke van mijn kobo abonnement vind ik ook dat ook zij boekentips geven op basis van je algoritme.
Algoritmes zijn natuurlijk heel manipulatief, maar op boeken gebied word ik er toch vaak heel blij van. Daarnaast kun je gewoon kiezen uit de meest verkochte titels en eens iets uitproberen wat je nooit eerder las. Jezelf verrassen blijft leuk.

 

Ter lering toch wel favoriet

Boekentips ter lering blijf ik toch wel de leukste vinden.
Je kunt overal iets van leren, ook van boeken die totaal buiten je interesse gebied vallen.
Dat maakt deze categorie voor mij zo interessant. Gewoon omdat ik alles leuk vind waarschijnlijk.

Vaak richt ik me op persoonlijke ontwikkeling, omdat je daar altijd wijzer van wordt.
Maar onlangs las ik ‘Rotterdam, de bruid van de Maas’ over de geschiedenis van mijn geboortestad en dat vond ik ook heel leuk.
Om vervolgens tot vervelens toe anderen lastig te vallen met wat ik geleerd had over de stad.

Mijn ultieme boekentip is dan ook: Lees elk boek dat je aangeraden wordt! Met een e- reader en abonnement, want dan kun je heerlijk weggooien wat je na een paar bladzijden niet bevalt. Om vervolgens eindeloos te scrollen door nieuwe titels. Pik er gewoon uit wat je aantrekt en verras je zelf ter lering en vermaak.

Geen reactie's

Geef een reactie