bramen plukken

27 jul Bramen plukken, de tijd is nu!

Bramen plukken

Bramen plukken, wist je dat dat een hele ontspannende en misschien zelfs verslavende bezigheid is?
Ik ook niet en toch is het me overkomen.
Elk jaar ga ik tijdens een wandeling altijd wel ergens een handje bramen plukken, gewoon omdat ik er op dat moment trek in heb.
We hadden ook een bramenstruik in de tuin, waar we dan juist niet naar omkeken en zelfs hebben weggehaald, omdat het overal doorheen woekert.

Nu vind ik dat ineens heel erg zonde!
Kijk maar eens wat een bakje bramen in de supermarkt kost en kijk vervolgens eens om je heen waar je zelf kunt bramen plukken.
Binnen een half uurtje heb je zomaar behoorlijk wat euro’s bespaard en je haalt het vers uit de natuur, zonder troep er op.
Invriezen die handel en je hebt misschien wel voor maanden voorraad liggen.
Het ligt er maar net aan hoe serieus je er mee bent.

 

Elke ochtend even bramen plukken

Wil je zelf ook bramen plukken, nu is het de tijd er voor!
Inmiddels ga ik elke ochtend tijdens mijn wandeling een rondje langs de vele bramenstruiken die onze omgeving rijk blijkt te zijn.
Eerst vertelde ik nog heel trots over ‘mijn’ plek om bramen te plukken, totdat mijn lief mij tijdens mijn eigen standaard rondje wees op nog veel meer plekken.
Gewoon wat beter om je heen kijken dus om gebruik te kunnen maken van de schatten van de natuur.
Verser dan vers en ik raak maar niet uitgeplukt. Want zeker in deze zonnige periode, komen er elke dag meer rijpe bramen bij.
Dus grijp je kans nu.

De eerste keer dat ik bewust ging bramen plukken had ik een hondenpoepzakje vol.
Thuis eerst afgespoeld, toen onder water gezet, weer afgespoeld en uit laten lekken.
Die voorraad was om meteen te verwerken en ging dezelfde dag dan ook helemaal op.
Dat vond ik een beetje jammer, dus hup de volgende ochtend weer vroeg op, mijn lief mee, en de dubbele hoeveelheid bramen plukken.
Deze lading ligt heerlijk ingevroren op ons te wachten.
Maar vanochtend bedacht ik me dat ik nog wel meer bramen wilde plukken. Waarom? Omdat ik er naast de voordelen van kostenbesparing en versheid, ook nog eens ongelofelijk zen van werd.
Het blijkt een enorm ontspannende bezigheid te zijn en vol trots loop ik dan naar huis met mijn nieuwe schatten.

Wat moet je met zoveel bramen?

Bramen plukken doe je natuurlijk met een doel. Als je er niet van houdt en je weet nu al dat je het niet allemaal op gaat eten, laat ze dan lekker hangen voor andere mensen en dieren.
Ik wilde in eerste instantie bramen plukken voor in mijn havermout ontbijtje. Eenmaal thuis bedacht ik me een bramentaart te willen maken, aangezien ik zoveel had geplukt.
Nog gedaan, maar even googelen en wat recepten samenvoegen en er ontstond een heerlijke, eigengemaakte taart met verser dan verse bramen uit eigen omgeving.

Daar kan ik dus heel tevreden van worden.
Met gebruik van biologische tarwe en kokosbloesemsuiker in plaats van gewone suiker, had ik ook nog het idee dat ik een beetje gezond bezig was.
En het resultaat was heerlijk! We smullen er al dagen van, naast de bramen in ons ontbijt natuurlijk.
Bramenjam zelf maken staat eigenlijk ook nog wel op mijn verlanglijstje en er zijn vast  meer mogelijkheden om bramen in te verwerken.
Misschien dat ik deze week nog wel een keer ga plukken……

Geen reactie's

Geef een reactie