e-reader

03 apr E-reader, duurzaam en leerzaam

E-reader

Sinds kort ben ik weer in het bezit van een E-reader. Ooit had ik er al een, een superhippe, want ja je moet wel met de meute mee gaan 🙂
Toch was het nooit helemaal mijn ding. Ik mistte het vasthouden van een papieren boek. Die elektronische beleving van het lezen van een boek vond ik toch net even anders.
Toen de e-reader het begaf, was ik daar dus niet zo rouwig om en begon weer vrolijk met het kopen van boeken. Heerlijke naslagwerken die zo leuk staan op je boekenplank.

Leuk afstoffen ook en naslagwerk, tja heel soms pakte ik nog eens een boek erbij, maar die keren zijn te verwaarlozen.
Het neemt ook nog eens veel ruimte in, zeker als je als boekenfanaat een rugtas vol met boeken mee wil nemen op vakantie.
Afgelopen keer waren het er vijftien. Zwaar en het nam zeer veel ruimte in.
Zeker als je de boeken erbij telt die we meenamen voor familie al daar. De boeken die mijn ouders wegdeden, omdat ze zoveel ruimte in namen…..

 

Een e-reader is duurzaam

Langzaam rezen de twijfels over het kopen van boeken.
Zeker na het enthousiasme van mijn ouders over hun nieuwe e-reader plus abonnement waarmee ze eindeloos konden lezen waar ze zin in hadden.
Toch maar eens in verdiepen dan.

Nog steeds vind ik het vasthouden van een papieren boek veel leuker dan een boek lezen op een elektronisch apparaat.
Duurzaamheid vind ik echter ook heel belangrijk en heel eerlijk, het kostenplaatje ook. Ik kan nogal eens doorslaan in het kopen van boeken die ik per se gelezen moet hebben.
En dan lees ik alleen boeken waar ik iets van leer. De boeken ter ontspanning sla ik dan even over, anders wordt het helemaal zo duur.

Tijd voor een e-reader dus…
Voor mijn verjaardag kreeg ik hem en tegenwoordig, de vorige was echt al lang geleden blijkbaar, is het downloaden van boeken binnen een split second gebeurd.
Ideaal! Na het opladen van mijn nieuwe speeltje had ik met mijn cadeaubon meteen al een flink aantal boeken erop gezet. Voor heel wat minder geld dan ik betaal voor gewone boeken>
Doordat het een handzaam apparaatje is, merk ik dat ik hem ook makkelijker pak en dus elke dag start met wat lezen.
In drie boeken tegelijk, want dat vind ik juist zo leuk.

 

Leerzaam is het ook nog

Eerst begon ik met het aanschaffen van boeken via bol.com.
Die blijken ook, heel slim, een abonnementje te hebben, Kobo.
Daar trapte ik niet in, dacht ik stoer. Dat haal je er nooit uit.

Totdat ik zag dat de boeken die ik wilde aanschaffen, vaak gratis zijn via dat abonnement. Oké, je betaalt een ,maandbedrag, maar met mijn nieuwsgierigheid haal ik dat er makkelijk uit.
Dus inmiddels ben ik in het bezit van e-reader mét abonnement. En lees ik dus ook boeken die ik nooit aan zou schaffen, maar nu gewoon ff voor de leut kan downloaden.

Daardoor lees je heel anders en het blijkt super leerzaam.
Echt hoor, die ouders van mij hebben goeie ideeen. En ik geniet weer van heerlijke, verrassende, ontspannende én leerzame boeken.
Totale e-reader fan dus, duurzaam en leerzaam, wat wil je nog meer.
Nooit meer boeken afstoffen of een donkere kamer vanwege de volle planken en gewoon  zoveel boeken mee op vakantie als ik wil. En zijn ze uit, download ik er gewoon nog een paar.
Ik ben helemaal om!

 

Geen reactie's

Geef een reactie