Edelstenen

20 feb Edelstenen, een prachtig natuurproduct

Edelstenen

Edelstenen zijn hot. Dat wist ik zelf niet, totdat ik me er in verdiepte en merkte dat vooral onder de jeugd de edelstenen een gewild product zijn.
TikTok en Instagram staan er vol mee en de echte edelstenenliefhebber wordt op beurzen omver gelopen door vloggende tieners.
Of beiden hetzelfde willen met dit prachtige natuurproduct, dat weet ik niet. Kwaad kan het natuurlijk niet als ook de jeugd zich er in verdiept.

Als klein meisje keek ik vol bewondering naar mijn oma met haar edelstenen pendel waarmee ze alles keurde wat haar huis in mocht komen. Een nieuw kussen, voedingsmiddelen of wat dan ook, alles werd onder de pendel gelegd. Stiekem verdachten we haar ervan de pendel te beïnvloeden als ze zelf iets niet mooi vond. Bewijzen konden we het niet en het was een leuk ritueel om naar te kijken.
Ooit schafte ik zelf een boek aan over de werking van edelstenen en ik draag al meer dan twintig jaar verschillende soorten Turkoois om nek, vingers en in oren. Verder dan dat ging mijn interesse niet.

 

Edelstenen zijn een mooi natuurproduct

Kort geleden kwam ik weer in aanraking met edelstenen en werd ik er ineens door getroffen hoe mooi ze zijn.
En wat bijzonder dat je zulke stukken steen ‘gewoon’ kunt vinden in de natuur.
Als liefhebber van natuurproducten vind ik het fascinerend dat je deze stenen kunt ‘voelen’.
Alles heeft energie en edelstenen hebben dat dus ook. De trilling van zo’n steen kan voelbaar zijn.
Net als de trilling van de natuur voelbaar kan zijn.

Elke soort steen heeft zijn eigen herkomst en daardoor ook zijn eigen werking.
Nu ben ik niet specifiek bezig met de geneeskracht van zo’n steen, de geschiedenis er van geeft hem wel een bijzondere energie.
Het schijnt dat je zelfs water kunt drinken waar je je edelstenen in hebt gelegd en dat je op die manier een trilling of werking overbrengt op je lijf.
Tot zover rijkt mijn kennis niet. Ik ben gewoon getroffen door de schoonheid ervan en merk dat ik er enorm hebberig van word.

 

Duizenden soorten

Er zijn zoveel verschillende soorten edelstenen dat ik even door de bomen het bos niet meer zag.
Ik werd aangetrokken door de stenen en ineens wilde ik er wat mee gaan doen. Wat, dat is me nog niet helemaal duidelijk. Dus begon ik maar gewoon met wat workshops volgen op Instagram waarbij je ze tegelijkertijd kan bestellen.
Omdat ik de werking en het doel van een bepaalde steen niet paraat had, had ik geen idee waar te beginnen en riep ik maar gewoon ja bij een steen die ik mooi vond.
Zo schijnt het achteraf ook te werken. Je kiest op intuïtie de steen die bij jou past.
En eenmaal op zoek, blijkt Instagram vol te staan met accounts over dit mooie natuurproduct en allemaal hebben ze live sales waar je aan mee kunt doen.

Dat doen we dus maar even niet, voordat het uit de hand loopt.
Wat ik wel doe, is me verdiepen in de soorten en waarvoor ze geschikt zijn. Zo heb je bijvoorbeeld hele fijne stenen om te mediteren.
Maar ook stenen om je andere stenen mee op te laden. Heel eerlijk, ik vind het ook gewoon heel mooi staan, al die verschillende stenen bij elkaar.
Voorlopig ben ik nog aan het leren en aan het ‘voelen’. Een eerste afspraak om naar een groothandel te gaan, is echter al gemaakt.
Want of ze nou wel wat doen of niet, ik vind het een heerlijke hobby en betrap mezelf er op misschien ook wel een pendel te willen.
Net als oma..

En bij volle maan, ja dan liggen ze allemaal netjes in de vensterbank.

 

Geen reactie's

Geef een reactie