Eiwitrijk brood

17 jun Eiwitrijk brood, makkelijk en snel

Eiwitrijk brood

Eiwitrijk brood is wat mij betreft perfect voor de lunch.
Helemaal nu eiwitrijk eten zo’n vlucht lijkt te nemen.
Ook ik probeer meer eiwitten te eten of eigenlijk gewoon meer variatie aan te brengen in mijn eten en alleen nog bezig te zijn met voeden in plaats van vullen.
Via Instagram stuitte ik op een recept voor eiwitrijk brood. De meeste recepten voor brood zijn niet voor mij, omdat ze altijd gist bevatten.
Deze variant dus niet, dus ik was meteen getriggerd.

Eiwitrijk brood in plaats van crackers

Elke dag at ik maiswafels of rijstwafels. Dat varieerde ik vooral, omdat in rijstwafels teveel arsenicum bevatten.
Om nou iedere dag arsenicum tot me te nemen vond ik een beetje gek. Maar dan is het erg zoeken als je niet tegen gist kunt.
Ooit at ik gewoon brood en ik vond het heerlijk. Dus ik mis de smaak en vooral de structuur van brood enorm. Zelf bakken is altijd een optie, maar nooit was ik helemaal blij met de smaak en de vorm.
Tot dit eiwitrijk brood wat ik nu gevonden heb. Alleen de vorm lijkt al op echte broodjes en de structuur ook en daarnaast vind ik ze heerlijk en kan ik ze een aantal dagen goed houden.
Kortom, ik ben fan!
Af en toe wissel ik nog steeds wel af met rijstwafels en speciale crackers, maar dat is meer zodat het niet gaat vervelen. Elek dag dezelfde lunch vind ik sowieso niet zo’n goed idee.
Variatie is het keywoord!

 

Recept

En wil je weten hoe ik het eiwitrijk brood maak?
Het is supersimpel!

De ingrediënten:
– vier eieren
– 250 gram havermout
– 150 gram tarwebloem of patentbloem
– 400 gram cottage cheese
– theelepel baking soda
– anderhalve theelepel bakpoeder
– halve theelepel zout

Dit mik je allemaal in een mixer/ blender.
Zelf maak ik er 9 broodjes van, maar meer kan ook, want ze zijn best flink en machtig. Een heel brood kan natuurlijk ook gewoon.
Half uurtje in de oven op 200 graden en klaar is je eiwitrijk brood.
Qua calorieën is het best aan de maat, maar als je rest van de dag goed oplet wat je nog meer binnenkrijgt, is het prima te doen.

Geen reactie's

Geef een reactie