Helen

28 mei Helen, help jezelf een eind de goede richting op

Helen

Helen is in de huidige tijd een steeds populairder wordende term. Men gaat langzamerhand steeds meer openstaan voor het spirituele en daar hoort helen nou eenmaal bij.
Het mooie van deze tijd vind ik dat het spirituele juist van het spirituele afgehaald wordt. Spiritualiteit, manifesteren en het universum zijn termen die steeds normaler worden. En gelukkig, want je kunt het allemaal toepassen in je leven. Iedereen!
Simpelweg omdat het bestaat en niet iets zwevends is. Waar het om gaat is hoe je in het leven staat. Welke gedachten zend je uit, waar leg je je focus op.
Niets meer en niets minder.
Als je je daar steeds meer bewust van wordt, dan kun je jezelf steeds meer helen. Dat hoeft niet per se met therapieën of in mijn geval als Reiki master. Je kunt dat ook zelf door je gedachtenpatroon onder de loep te nemen.

 

Helen doe je voor jezelf

Helen is belangrijk voor je eigen ontwikkeling. En met helen bedoel ik eigenlijk de situatie accepteren zoals die is, lessen uit je verleden trekken en dóón r. Want dat is waar het om draait. Niet stilstaan bij wat je niet hebt en wat niet goed gaat, maar juist focussen op wat er is en waar je wilt zijn.
Dat lost echt niet al je trauma’s meteen op als je die mocht hebben. maar het helpt je wel op een andere manier in het leven te gaan staan en anders naar het leven te gaan kijken.
Met zachtheid en positiviteit. Je kunt niet altijd positief zijn, maar je kunt je er wel bewust van worden.
Helen doe je door terug te kijken en uiteindelijk te kunnen inzien dat elke keuze die je maakte, uiteindelijk de juiste was. Puur omdat je hem zélf hebt gemaakt en daar lessen uit hebt geleerd die maken waar je nu bent.
Dat betekent niet dat het leuke lessen waren en je met blijdschap terug moet kijken, maar wel dat uit elke nare gebeurtenis iets goeds te halen is.
Want het verleden maakt jou tot wie je nu bent. Is dat niet wie en waar je wilt zijn? Focus daar dan vooral niet op. Kijk naar waar je wel wilt zijn en wie je wilt zijn. Als daar je aandacht naar toe gaat, dan kun je gaan helen.
Helen doe je niet door te blijven hangen in triestheid om wat je hebt mee gemaakt. Het gaat er om te durven zien wat je hebt en waar je naar toe wilt.

Elke dag een stap

Zet elke dag een stap in de juiste richting door de dag te starten met de situatie voor je te halen die je wilt bereiken.
Hoe leef je dan, wie ben je dan, wie is er om je heen en welk werk doe je.
Als je dat elke dag visualiseert, dan gaat er in je brein iets veranderen. Je frequentie verandert en je gaat een andere energie uitstralen.
Daar reageert alles en iedereen op. Alles zal dan een andere richting op gaan veranderen, de juiste richting voor jou.
Je moet het alleen wel zelf doen en er ook zelf in geloven. Na een tijdje zal je merken dat je ook anders naar je verleden leert kijken.
Kortom, je bent aan het helen.
Dit zijn stappen die je zelf kan zetten. Heb je meer nodig dan kun je een coach, een therapeut of een reiki master zoeken om hulp te krijgen bij het helen van jezelf. Het gaat er om dat jij iemand vindt die met jou klikt en jou helpt laagje voor laagje tot jezelf te komen. Tot wie en waar jij wilt zijn.
Voel je de klik bij mij en wat ik schrijf? Maak dan een afspraak bij mij. Voel je hem niet, doe het vooral niet bij mij. Alles is goed.
Maar start vooral met het helen van jezelf, want daar heb je alleen maar profijt van.

 

Geen reactie's

Geef een reactie