Laat je weerstand los

10 mrt Laat je weerstand los en begin met groeien

Laat je weerstand los

Laat je weerstand los en dan bedoel ik niet de weerstand van je immuunsysteem.
Wat ik bedoel is het verzet in je lichaam of in je brein tegen bepaalde dingen.
Sommige mensen voelen een enorme weerstand tegen andere mensen zonder duidelijk aanwijsbare reden.
Of men voelt verzet zodra er iets dreigt te veranderen in hun werkomstandigheden of leefomgeving.
Maar verzet kost ontzettend veel energie zonder dat je dat door hebt.
Energie die je beter kunt besteden aan positieve dingen.
Laat je weerstand dus eens los en bekijk de zaken op een andere manier.

 

Waar weerstand zit, zit ruimte voor groei

Deze zin heb je vast al eens voorbij horen komen.
Als je er goed over na denkt, zal je allemaal wel een situatie kunnen benoemen waar blijkt dat dat inderdaad zo is.
Dat er ruimte is voor groei, zodra je je weerstand los laat. Dat je trots was dat je iets toch gedaan hebt wat je eigenlijk niet durfde.

We zetten onszelf namelijk vast in het negatief denken over een situatie. Als je negatieve gedachten hebt over een persoon, dan heb je niet zoveel zin om contact te maken met die persoon. Maar soms kom je erachter dat het juist een heel fijn mens is, zodra je hem of haar beter leert kennen. Als je echter geen energie steekt in het echt contact maken, maar blijft hangen in je eigen aanname, dan zou je best eens een hoop kunnen missen. Want mensen kunnen elkaar dingen leren of elkaar inspireren.
Ieder contact wat je hebt, kan ervoor zorgen dat jij groeit, maar dan moet je het wel willen zien.

We kennen allemaal wel een situatie van iets wat we eigenlijk niet wilden doen, omdat we het niet durfden of er geen zin in hadden.
Door groepsdruk of een andere reden doe je het uiteindelijk toch en achteraf bemerk je bij jezelf dat het allemaal best heel erg meeviel.
Dat het juist fijn was dat je het wel gedaan hebt. Dat je even die weerstand aan de kant hebt gezet en zo ruimte maakte voor een positieve ervaring waardoor we weer konden groeien.

Kijk met een open blik en heb geen verwachtingen

Kijk eens op een andere manier naar dingen die je moet doen, maar eigenlijk niet wilt.
Dat is de boodschap die ik je mee wil geven. Er zijn plenty situaties die ik spannend vind en vroeger dus maar uit de weg ging.
Inmiddels heb ik geleerd geen verwachtingen te hebben en ook geen aannames. Als ik een persoon niet ken, weet ik simpelweg nog niet of hij of zij leuk is of niet en dus laat ik me verrassen. Door die open houding ontstaan de leukste gesprekken.

En dat geldt ook voor andere situaties die ik nog nooit gedaan heb, maar wel moet doen. Met een open blik er in gaan, omdat ik niet weet wat te verwachten helpt enorm. Je hebt dan geen angst voor iets wat misschien helemaal niet aan de orde is en je voelt geen weerstand, omdat je nog helemaal niet weet waar je die tegen zou moeten voelen.
Gewoon zijn, in het nu en dat gaan doen wat je moet doen. Leg je eventuele negatieve gedachten en aannames eens opzij en ga er open in.
Je zult zien dat het groei oplevert, omdat je iets gedaan hebt waar je eigenlijk verzet tegen voelde.

Geen reactie's

Geef een reactie