manifesteren

05 feb Manifesteren lukt alleen als je er aan werkt

Manifesteren

Manifesteren, je hoort het overal om je heen tegenwoordig.
En ik geloof er ook wel degelijk in en stiekem een hele hoop mensen met mij.
Alleen het punt is dat men denkt dat je kunt manifesteren wat je wil zonder dat je er extra effort aan besteedt.
Dat is nou precies niet hoe het werkt.
Hoe zou het kunnen zijn dat je iets heel graag wilt, dit hardop uitspreekt en vervolgens lekker achterover gaat leunen tot het gebeurt.
Vrijwel niemand heeft op die manier iets kunnen manifesteren.

Want wat betekent het als je iets gaat manifesteren?
Letterlijk betekent het ‘iets openbaren of bekend maken’.
Ook in spirituele zin is dat de betekenis van het woord. Nergens staat dat je er niets voor hoeft te doen.
Veel mensen zeggen dat ze geprobeerd hebben hun droomleven te manifesteren, dat ze dit uitspraken en het vervolgens niet gebeurde.
Heel vervelend natuurlijk, maar waarschijnlijk zijn ze een stapje vergeten.

 

Manifesteren bestaat uit drie stappen

Als je echt iets wilt gaan manifesteren, dan is het belangrijk je aan de volgende stappen te gaan houden:

  1. Je zet een intentie, oftewel je geeft aan wat je echt heel graag wilt bereiken. Let op: zeg dus vooral niet wat je niet wilt!  Beperk je tot de positieve uitkomst van datgene wat je wél wilt.
  2. Vervolgens ga je het voelen alsof het er al is. Hoe zou het zijn als het daadwerkelijk gebeurt. Hoe voel je je dan? Daar richt je je aandacht verder op, alsof datgene wat jij wil bereiken al gebeurd is.
  3. De laatste stap, en die wordt vaak vergeten, is dat je daadwerkelijk actie gaat ondernemen in de richting van je doel. Doelgerichte stappen dus. De meeste wensen komen namelijk pas uit als je er hard voor werkt. Oké, en soms met een portie geluk.

 

Een intentie zetten klinkt voor veel mensen wat zweverig in de oren. Prima, als dat is wat je erbij bedenkt dan zal dat zo zijn.
Feitelijk is het gewoon iets opschrijven wat je daadwerkelijk wilt. Het uitspreken helpt ook altijd erg goed. Als jij je wensen uitspreekt, dan weten anderen namelijk dat je daar mee bezig bent. Dan kan het zomaar zo gebeuren dat iemand uit je netwerk bij een bepaalde opdracht ineens aan jou denkt. Zo werkt manifesteren namelijk. Uitspreken, kenbaar maken wat je wilt bereiken.

 

Een voorbeeld van hoe het niet moet

Uit eigen ervaring kan ik uitleggen hoe het niet werkt. Ooit schreef ik een boek en dat ging ik uitgeven via een online uitgeverij.
Trouwe volgers kunnen zich dat nog herinneren waarschijnlijk. Ik gaf het boek uit en voelde echt daadwerkelijk hoe het zou zijn als het een succes werd.
Om vervolgens heel bescheiden in een hoekje te wachten tot mensen het kochten en ik maakte het vooral niet kenbaar aan anderen dat het boek überhaupt bestond. Bescheidenheid siert de mens immers. Het helpt alleen niet als je iets wilt bereiken!
En het werd echt wel verkocht en mensen die het lazen waren heel enthousiast, maar de verkoop stokte doordat ik zelf stokte.

Dus nu gaan we dat anders doen! Ditzelfde boek ga ik weer opnieuw uitgeven via Kobo writing life, een e-book service van bol.com.
Dat ga ik via mijn socials delen en er over praten, wetende dat het een goed boek is wat mensen leuk vinden om te lezen.
Op die manier ga ik verkopen manifesteren en naamsbekendheid verwerven, zodat mijn volgende boek, ja lieve fans, er zijn echt boeken in de maak :-), veel meer gelezen gaat worden.
Op die manier werkt manifesteren namelijk wel!

Onbewust manifesteren

Toch heb ik in mijn leven ook legio voorbeelden van dingen die ik erg graag wilde en die vervolgens ook gebeurden.
Zonder dat ik het geweten heb, was ik aan het manifesteren. Die dingen sprak ik dan wel uit, maar geheel onbewust. Ik sprak ze uit omdat ik wel zeker wist dat het ging gebeuren.
Hoe? Geen idee, dat gevoel was er gewoon.

Zo was ik ooit op zoek naar een huis en op een dag bezocht ik verschillende huizen.
Ik reed diezelfde dag langs een Te Koop bord en zag een huis wat me erg beviel. Het moment dat ik het zag, wist ik zeker dat het mijn huis zou worden, dat vertelde ik ook aan iedereen, zonder dat ik überhaupt wist of het binnen mijn budget lag.
Je raadt het al, ik ondernam actie en het werd inderdaad mijn huis.
Onbewust manifesteren werkt in mijn opinie misschien nog wel beter dan bewust, want als je er bewust mee bezig bent ligt het er soms gewoon net even te dik bovenop. Gaat je ego net even aan de haal met je intenties en pakt het anders uit dan je had gewild.
Be careful what you wish for is niet voor niets een bekende uitdrukking. Dus lieve mensen, hoe de intentie vooral heel positief en richt daar al je aandacht en acties op!

Geen reactie's

Geef een reactie