Nutribullet

13 apr Nutribullet, een handige en compacte blender

Nutribullet

De Nutribullet is een blender van klein formaat, tenminste, vergeleken bij mijn vorige blender neemt hij een stuk minder ruimte in op het aanrecht.
Mijn vorige blender was een Philips en die ging echt al tientallen jaren mee. Met zo’n gezellig blauw lampje wat ik in de ochtend altijd heel sfeervol vond.
Dat hij stuk ging vond ik dus wel een dingetje. Ook al was het een groot formaat op mijn aanrechtblad en eigenlijk ook niet al te simpel in het gebruik. Met name het schoonmaken vond ik een gedoe.
Maar ja, ik was er aan gehecht.

Op zoek naar een nieuwe blender dus. En dan verlies je al snel het overzicht, want wauw, wat een keus.
De nutribullet kwam wel steeds tevoorschijn, waarschijnlijk als gevolg van een goed algoritme, maar goed, mijn aandacht was getrokken.
Vooral door het formaat wat lekker slank is en inderdaad een stuk minder ruimte inneemt. Wattage is ook belangrijk en deze heeft 660 watt. Volgens gezondheidsgoeroe’s heeft een blender meer wattage nodig en wil je echt een goede blender, ja dan betaal je daar ook grof voor.
Dat was ik echter niet van plan. De nutribullet kwam als praktisch en redelijk geprijsd uit mijn test, dus die ging het worden.

 

Nutribullet met extra’s

Nu zijn wij mensen die niet elke dag de vaatwasser aanzetten. Daar liep ik met de vorige blender dan ook vaak tegenaan. Dat de kan niet op tijd schoon was.
De nutribullet heeft gelukkig meerdere bekers, waardoor je dat probleem al niet hebt. Daarnaast gaat hij pas aan als je alle onderdelen op de juiste manier er op hebt zitten, ook een voordeel voor mij, want ik ben nogal gemakkelijk. Als je gehaast en/ of gemakkelijk met een blender omgaat, gebeuren er nog al eens onhandige ongelukjes. Nu dus niet meer.
Niet alleen ik ben daar blij om…..

Nutribullet claimt ook op een bepaalde manier te blenden waardoor voedingsstoffen behouden blijven.
Ik geloof het meteen, hoewel er mensen zijn die het tegendeel beweren.
Voor mij moet een blender vooral zaken blenden. Daarna moet het echt vloeibaar en goed te drinken zijn.
Nou, dat is bij deze soort allemaal het geval.
Het afwassen voelt ook een stuk simpeler dus ik ben er nu al blij mee en mijn aftandse, grote machine van Philips al lang en breed vergeten.

 

Waarom gebruik je een blender

Deze vraag krijg ik vaak. ‘Waarom kauw je je fruit niet gewoon?’
Een zeer terecht vraag, kauwen is namelijk veel gezonder voor je gebit en (weet ik ook pas sinds kort) voor je ademhaling en vorm van je kaak.
Als ik mijn fruit echter moet kauwen, eet ik het niet. Zoals ik al zei, ik ben nogal gemakkelijk. Een appel wil nog wel lukken. Die neem ik mee in de auto en halverwege mik ik het klokhuis naar buiten.

Om gezondheidsredenen start ik mijn dag altijd met bleekselderij en dat vind ik kauwend niet zo fijn.
Al die draden en harde stukken. Dus blender ik dat. In mijn vorige blender had je dan nog steeds een soort van structuur waar je op moest kauwen. Vond ik ook minder, maar deed ik dan nog. Met deze nieuwe nutribullet kan ik het heerlijk achterover slaan en zit ik niet een halfuur te kauwen op zo’n stengel. Wat overigens wel heel mindful is.

Mijn fruit neem ik nu, geblend en al, mee naar mijn werk en sla dat ergens tussendoor snel achterover.
Dat geeft mij het gevoel heel gezond bezig te zijn.
Blend ik het niet, dan eet ik het niet. Simpel zat.
Gezond? Tja, in mijn geval wel. Zonder nutribullet nauwelijks fruit en mét blender dagelijks fruit.
Beter iets dan niets zeg ik dan maar. En dat kauwen? Dat doe ik dan wel zorgvuldig op mijn andere maaltijden, als ik er ruimschoots de tijd voor heb.

Geen reactie's

Geef een reactie