podcast

31 aug Podcast, voor mensen die niet van lezen houden

Podcast

De podcast, bijna elke zichzelf respecterende online inspirator heeft er wel eentje.
Maar wat is het precies? Een podcast is een uitzending, vergelijkbaar met een radio programma, maar dan online beschikbaar wanneer jij er zin in hebt.
Dat is overigens tegenwoordig met radio uitzendingen vast ook het geval.

Er zijn podcast sprekers die rustig een half uur tot een uur vol kunnen kletsen over één bepaald onderwerp.
Dat vind ik ontzettend knap, zeker als het een inspirerend verhaal blijkt te zijn. Nu is mijn concentratieboog niet zo lang, dus volstaat een half uur meestal wel en dan haak ik af.

Vaak is een podcast een stukje marketing, vanuit het verhaal word je enthousiast gemaakt voor een product.
Dat is niet altijd het geval gelukkig en nogmaals, als ik het verhaal inspirerend genoeg vind, dan vind ik dat stukje marketing helemaal niet zo erg. Het wordt dan gezien als toevoeging, als gratis weggever om jou warm te laten lopen. De info die wordt gegeven bij sommigen is echter al zo compleet, dat ik er genoeg aan heb en niet per se de cursus hoef te volgen.

Gebruik een podcast als je niet van lezen houdt

Er zijn mensen met de concentratie van een ui die ook nog eens niet van lezen houden.
Die mensen raad ik vooral aan goede oortjes aan te schaffen en tijdens hun wandeling of fietstocht of de wekelijkse strijk, gewoon een lekkere podcast op te zetten.
Ook op die manier kun je namelijk prima aan je persoonlijke ontwikkeling én ontspanning werken.

Zelf kwam ik op het podcast pad door mensen die ik volgde op instagram en een inspirerend verhaal op Spotify bleken te houden.
De uitgebreide versie van wat ze toch al online delen. Inspirerend en vaak ook nog eens heerlijk vol enthousiasme verteld.
Het enthousiasme zorgt ervoor dat je blijft luisteren en het inspirerende maakt dat de info blijft hangen en je er iets van leert.
Daar gaat het mij vooral om, je leven lang blijven leren. Dat doe ik met alle boeken die ik lees en soms dus ook met een lekkere podcast.

 

Mijn favorieten

Luisteren is een heerlijke manier van ontspannen en tegenwoordig zijn er duizenden verhalen te vinden, alleen al op Spotify dus er is echt wel voor elk wat wils.
Mijn favoriet waar ik mee begon was Kim Munnecom, die op dit moment vrijwel elke dag een podcast plaatst, respect!
Celine Charlotte vind ik op Instagram heel grappig en heel af en toe luister ik van haar ook een verhaal.
Elke uitzending zit wel iets in waar je zelf wat aan hebt, wat blijft hangen en waar je je voordeel mee kan doen. Net als in vele boeken.
Het is een stukje online persoonlijke ontwikkeling.

Isa en Medina doen een podcast over de overgang, herkenbaar en hilarisch tegelijk.
Kortom, het is maar net wat je zoekt. Er bestaat er eentje van Omdenken, maar ook van het sieraden merk Vedder & Vedder.
Raven van Dorst heeft een eigen podcast net als Martien Meiland en eigenlijk wel tout bekend Nederland.
Die interesseren mij persoonlijk minder, maar lijkt het je wat, veel plezier ermee.
Typ gewoon het onderwerp naar keuze in en je krijgt automatisch een lijstje waar ongetwijfeld wat bij zit wat jou aanspreekt.

Dus zak lekker onderuit, doe je oortjes in en ontspan 🙂
Of ik er zelf ook ooit eentje maak? Zeg nooit nooit, maar een half uur volschrijven is voor mij gemakkelijker dan een half uur vol kletsen.
Maar wie weet…..

 

Geen reactie's

Geef een reactie