ruimte

15 mrt Ruimte, soms heb je dat even nodig

Ruimte

Ruimte, we hebben het allemaal wel eens nodig.
Op verschillende vlakken van ons lijf en leven. In ons lijf, in ons hoofd, in ons huis, op ons werk.
Maar wat is het eigenlijk? Er is een definitie die aangeeft dat het een plaats is waar je kunt zijn. Dat is precies wat ruimte is.
Een plaats waar je kunt ZIJN, maar dan met hoofdletters. Niet nadenken, maar zijn. Zonder nadenken creëer je mogelijkheden en oplossingen die op je pad komen, puur door alleen maar even te zijn.
Niet alles kapot analyseren, maar de wens of vraag uitspreken en vervolgens loslaten. Het antwoord komt vanzelf en vaak wanneer je het het minst verwacht.

Ruimte in je hoofd

Ruimte in je hoofd is nodig om zaken helder te kunnen zien.
Soms worden we zo overladen door alle prikkels die we zelf in ons hoofd halen, dat we niet meer weten waar we moeten beginnen.
Rust en ruimte in je hoofd is dan noodzaak. Dat creëer je door je gedachten stil te zetten.
Voor iedereen is er een andere manier die het beste werkt. Mediteren zou rust in je hoofd kunnen geven en dus ruimte kunnen maken, maar sommige mensen worden daar juist enorm onrustig van.
Persoonlijk ga ik erg goed op de natuur, waar anderen weer een bloedhekel aan hebben.
De één luistert muziek, de ander leest een boek. Kortom, er is niet één juiste manier om rust in je hoofd te krijgen.
Er zijn wel zaken die helpen als je ze beperkter gaat doen. Bijvoorbeeld televisie kijken en op je telefoon scrollen.
Ook al lijkt dat rustgevend, je hoofd gaat met al die beelden aan de haal en zo krijg je juist een voller in plaats van een leger hoofd.

 

De wens hebben en vervolgens loslaten

Voor je bedrijf kan dit net zo goed werken. Je moet ruimte creëren om te kunnen groeien.
Het helpt dan om het idee te hebben en de oplossing los te laten. Door in oplossingen te willen denken, krijg je juist minder ruimte in je hoofd.
De tip die ik kreeg was een leeg notitieblok kopen en spulletjes verzamelen die nodig zijn voor wanneer de klanten komen.
Het moment dat ik daarmee aan de slag ging, kreeg ik de laatste benodigde papieren via de mail om echt te kunnen starten.
Ik kon al eerder starten, maar vond steeds dat er nóg iets nodig was. Meer tijd, een eigen behandelkamer, diploma’s, enzovoorts.
Toen ik die beperkende gedachten losliet, ging het stromen. Er is al tijd, ik heb al spullen en meer dan genoeg diploma’s. Ik ben er klaar voor en de behandelruimtes zijn inmiddels ook creatief opgelost.
Alles wat ik hoefde te doen was in ruimte te gaan denken. Feitelijk veranderde er niets, behalve mijn eigen gedachten. De energie die ik uitstraalde veranderde mee en dan is het tijd. Dan ben je er klaar voor en komen er zaken op je pad.

Als je toe bent aan verandering, neem dan de tijd om te kijken waar er ruimte is.
En koop dat lege notitieblok, want het werkt!

Geen reactie's

Geef een reactie