Tai Chi

22 apr Tai Chi, voor nieuwe energie

Tai Chi

Tai Chi is van oorsprong een chinese gevechtskunst, tegenwoordig wordt het echter beoefend als innerlijke bewegingskunst.
Dat dekt ook meer de lading, want Tai Chi doet nogal wat met je als je het goed uitvoert.
Ten eerste brengt het lichaam en geest in balans. De nummer 1 reden dat ik het toe pas voor zowel mij zelf als in de lessen die ik anderen geef. Daar draait immers alles al om de balans tussen lichaam en geest en daar past Tai Chi mooi bij.
Als je simpelweg de bewegingen van de oefeningen volgt ontstaat er energie in je lijf.
Het voordeel vind ik dat het hele rustige bewegingen mogen zijn, waar je heel goed je ademhaling bij kunt betrekken en het zelfs als een meditatief moment kunt inzetten.

 

Tai Chi op je nuchtere maag

Elke ochtend doe ik Tai Chi oefeningen en altijd op mijn nuchtere maag.
Dat vind ik belangrijk, omdat de energie dan volledig door je lijf kan stromen.
Eenmaal ontbeten is je lichaam namelijk ook bezig met het verteren van je ontbijt en dat onttrekt energie.
Op je nuchtere maag geeft een extra stoot energie en je start de dag echt fitter dan wanneer je de oefeningen niet doet.

Zelf begon ik met de oefeningen via Instagram. Daar zag ik wat oefeningen voorbij komen die vergelijkbaar waren met wat hardlopen voor je lichaam doet. Door blessures doe ik niet meer aan hardlopen, maar de benefits wil ik wel graag.
Omdat ik met de oefeningen startte had het algoritme mij al snel op de korrel en kreeg ik meer en meer oefeningen te zien.
Heerlijk, want dan kan ik kiezen welke bij mij passen.

Benefits

Inmiddels heb ik zoveel oefeningen verzamelt dat ik elke dag een andere work out kan doen en ook nog eens elke dag alle spiergroepen train én tegelijkertijd mijn hartslag even op laat lopen.
Ik combineer de rustige oefeningen met de snellere oefeningen, omdat ik geloof in variatie op alle vlakken in het leven dus ook in je work out.
Elke dag dezelfde Tai Chi routine gaat je lichaam uiteindelijk niet helpen, dan dut je in.

De benefits van Tai Chi voor mij zijn met name de energie. Ik sta bruisend op en heb de hele dag zin om actief te zijn. Zo actief soms dat ik er doodmoe van wordt. Voordat ik Tai Chi gebruikte, had ik dat veel minder.
Per dag heb ik een routine van een half uur en ik combineer de Tai Chi met wat wall pilates om ook kracht op te bouwen, wat zeer belangrijk is voor vrouwen in de overgang.
Inmiddels ben ik al een aantal centimeter op mijn heupen en buik kwijt, mijn spieren groeien en mijn lijf wordt strakker.
Tel dat op bij de heerlijke energie die ik er van krijg en ik zou niet weten waarom ik hier nog mee zou stoppen.
Zo sport ik niet, maar geef ik mijn lijf wel de rust en ruimte om gezond en fit te blijven.

Mocht je Instagram niet gebruiken, dan zijn er op You Tube ook gratis Tai Chi lessen te volgen.
Maar zelf een routine opbouwen is wat mij betreft ook zeker een aanrader. Wissel de energizers af met rustige oefeningen en af en toe wat kracht en je wordt super fit!

Geen reactie's

Geef een reactie