Blijdschap

13 mrt Voel blijdschap bij wat je doet en je trekt meer van hetzelfde aan

Blijdschap

Blijdschap, we kennen het gevoel allemaal en toch maken we er niet altijd bewust gebruik van.
De definitie van blijdschap volgens wikipedia is: een positieve emotie van iemand die tevreden is met de omstandigheden en omgeving.
Dat dekt volgens mij niet helemaal de lading, want tevredenheid is een ander gevoel dan wanneer je echt heel blij bent met iets.
Als je tevreden bent met je omstandigheden en omgeving dan zal je een soort kalmte voelen en dat is toch anders dan de euforie die je bij blijdschap kan voelen.
En juist dat gevoel kan je een hele hoop opleveren, als je het maar herkent bij je zelf en weet wat je vervolgens te doen staat.
Je straalt het aan alle kanten uit als je ergens echt heel gelukkig van word, alles en iedereen om jouw heen kan die energie zien en voelen.
Met een beetje geluk laven ze zichzelf er aan en gaan ze ook een beetje meer stralen. Zo kun je met je eigen blijdschap je omgeving positief beïnvloeden. Als je omgeving positief is, blijf je dat zelf ook weer gemakkelijker. Zo simpel kan het zijn.

 

Voel je blijdschap bewust

Als je iets aan het doen bent wat jouw blijdschap bezorgt, dan kun je dat heel bewust voelen als je daar tenminste erg in hebt.
Het kan een kriebel in je buik zijn, je kunt in een enorme creatieve flow raken, je wil misschien over niets anders meer praten. Kortom, je bent veel bezig met dat wat je aan het doen bent en jou zo blij maakt.
Dát gevoel geeft aan dat je iets aan het doen bent wat honderd procent bij jou past!
Daarom is het heel belangrijk jezelf er bewust van te zijn. Precies dan kies je het juiste pad voor jou zelf en je eigen blijdschap.

Als je dat gevoel vast kunt houden en het vervolgens uitstraalt, dan worden mensen nieuwsgierig en kun je delen wat je aan het doen bent.
Is het een product of een dienst, dan heb je kans dat mensen door jouw blijdschap worden aangestoken en bijna vanzelf jouw producten bij je af gaan nemen.
Heb je een aantal mensen die dat doen, dan volgen er automatisch steeds meer en heb je ineens een lopende business.
Het lijkt als vanzelf te gaan, maar het is allemaal een gevolg van jouw eigen blijdschap bij dat wat je aan het doen bent.
Dat is het signaal dat je het juiste pad, jouw pad, volgt en dan trek je steeds meer van hetzelfde aan.

Het gaat niet vanzelf

Dit lijkt een heel simpel proces, maar het gaat zeker niet vanzelf.
Blijdschap kun je namelijk niet afdwingen. Je zal echt je pad moeten gaan ontdekken en dat gaat vaak met ups en downs.
Soms wil je de handdoek in de ring gooien en ga je iets totaal anders doen wat helemaal van je pad afwijkt.
Het kan zo zijn dat dat dan de ideale ingeving bleek te zijn en je ineens doet wat je altijd al had willen doen, maar wat je zelf nog niet wist.

Dus nee, het komt allemaal niet vanzelf zoals mensen wel eens denken bij de wet van aantrekking. Je moet er hard voor werken en je hart volgen.
Dat vinden heel mensen heel lastig en ze luisteren dan ook niet altijd naar de richting die ze gewezen krijgen.
Geef niet op en blijf zoeken naar dat wat jou die voldoening, die totale blijdschap geeft. Want ergens ligt het op je te wachten.
Alleen het werk er naar toe zal je echt zelf moeten doen, want als jij er naast gaat liggen wachten komt de blijdschap niet op je pad en dat zou zonde zijn.

Geen reactie's

Geef een reactie