selfcare

24 aug Selfcare gaat niet zonder zelfliefde

Selfcare

Selfcare is een moment voor jezelf met dingen die jij voor jezelf belangrijk vindt.
Veel mensen noemen uiterlijke verzorging selfcare. Dat kan het ook zeker zijn, maar dan alleen als je het echt voor jezelf doet en niet omdat je denkt dat de buitenwereld jou dan leuker of mooier vindt.
Kortom, selfcare is een stukje zelfverzorging die je enkel en alleen doet om jezelf beter te voelen.
Voor mij is, inmiddels algemeen bekend, een wandeling in de natuur een groot deel van mijn selfcare routine.
Andere mensen vinden dat totaal geen onderdeel van selfcare. Het is dus nogal persoonlijk wat voor jou werkt.

Maar nogmaals, uiterlijke verzorging of dure kleding alleen om te zorgen dat anderen je zien staan, is niet belangrijk bij selfcare.
Het draait om zaken die jij doet voor jezelf. Als jij blij wordt van een goed verzorgingsmasker en je daar volledig ontspannen van raakt, DOEN! Neem die tijd voor jezelf en verwen jezelf daarmee.
Het kan echter ook het lezen van een goed boek zijn op een plek waar je niet gestoord wordt.

Echte selfcare kan niet zonder zelfliefde

Echte selfcare kan eigenlijk niet bestaan zonder zelfliefde. Je zult echt van jezelf moeten houden om goed voor jezelf te zorgen.
Vaak zie je dat mensen heel veel voor anderen doen en zichzelf daarbij vergeten. Ze nemen niet de tijd om ook nog voor zichzelf te zorgen.
Die mensen mogen wel wat meer zelfliefde ontwikkelen. Houden van jezelf is wat mij betreft prioriteit 1!
Als er iemand is waar je altijd op kunt rekenen, dan ben je dat zelf. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik het vooral met mezelf goed kan vinden. Dat de tijd die ik met mezelf spendeer ook quality time is. Dat is selfcare en die werkt niet zonder zelfliefde.
Als je geen zelfliefde voelt, waarom zou je het dan leuk vinden tijd met jezelf door te brengen?

Probeer jezelf dus eens zo belangrijk te gaan vinden dat je het tegelijkertijd ook belangrijk vindt goed voor jezelf te zorgen.
Als je dat doet, ben je uiteindelijk ook beter in staat om voor je omgeving te zorgen.
Het begint bij zelfliefde, dan ontwikkel je selfcare momenten en dan zul je merken dat je de wereld veel beter aan kunt.
Je wordt er een prettiger mens van, meer ontspannen en met een beter humeur.
Uiteindelijk straalt dat ook weer af op je omgeving.
Wat je uitstraalt, trek je aan. En ja, er zullen vast mensen zijn die het ingewikkeld vinden dat jij wel die tijd voor jezelf gaat nemen.
So be it. Die mensen vinden waarschijnlijk alles ingewikkeld wat niet om hen draait. Ook zij zouden gebaat zijn bij een groot deel zelfliefde, gevolgd door selfcare.

 

Kies voor jezelf

Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch, het is belangrijk om jezelf staande te houden in deze steeds sneller draaiende wereld.
Tegenwoordig zijn we gewend op onze wenken bediend te worden. Het is niet erg om weer te leren even ergens op te moeten wachten.
Als ik de keuze maak om een afspraak nog niet te maken, omdat ik eerst een stukje selfcare nodig heb, dan is dat hoe het is.
Dan zet ik mezelf op prioriteit 1 en ik kan je verzekeren dat de afspraak die we vervolgens later maken, een stuk gezelliger is.
Dus kies voor jezelf en kijk wat jij wilt vandaag. Waar heb jij tijd voor en zin in? Er zijn altijd dingen die moeten, ook dat hoort erbij. Maar ons prioriteitenlijstje kunnen we best eens kritisch bekijken. Kijk dan vooral naar wat voor jou prioriteit heeft en wat je eigenlijk doet omdat een ander dat nou eenmaal van jou verwacht.
Dat is het begin van zelfliefde en dus ook de start van een goede selfcare.
Jij bent tenslotte hartstikke belangrijk!

Geen reactie's

Geef een reactie