vision board

26 feb Vision board, om te ontdekken wat je echt wilt

Vision board

Een vision board is een bord met daarop allerlei wensen, ideeën en verlangens.
Je kunt een vision board maken voor je huis, zoals je in vele woonprogramma’s vaak ziet, maar ook voor jezelf.
Het bestaat uit een verzameling plaatjes en misschien ook spreuken die jou aanspreken.
Door dat allemaal op een bord te verzamelen, gaat je brein er mee aan de slag.

Elke dag naar je eigen vision board kijken zorgt er namelijk voor dat je brein er in gaat geloven. Omdat je brein het elke dag ziet, denkt het dat het al bestaat. Dat je het dus al verwezenlijkt hebt.  Het voordeel daarvan is dat je geen beren en onmogelijkheden op de weg gaat zien, maar louter positief kijkt naar het bord wat voor je hangt.
Hang een zelfgemaakt vision board daarom altijd op een plek waar je het echt elke dag ziet.

Met een vision board ontdekken wat je wilt

Je kunt ook een vision board maken als je nog niet weet welke richting je precies uit wilt.
Als plannen en ideeën in een kringetje in je hoofd blijven draaien.
Daarom deed ik zelf mee aan een georganiseerde vision board dag, zodat niet mijn hoofd beslist wat er op het bord komt, maar echt mijn hart.

Tijdens die dag kregen we eerst oefeningen om te aarden en echt helemaal in jezelf te zakken, zodat de omgeving geen invloed meer op je heeft.
Vanuit dat bewustzijn gingen we aan de slag. Allerlei soorten tijdschriften lagen op een stapel en ik hoefde alleen maar de plaatsje te verzamelen die bij mij wat triggerden. Zonder er over na te denken. Heel mindful dus en ik werd enorm zen in mijn eigen bubbeltje.
De plaatjes hoefden helemaal nergens op te slaan, als ik er wat bij voelde of het mooi vond, dan kwam het op mijn bord.
Na een uur verzamelen, gingen we plakken. Echt elke plaat die ik gekozen had, moest op het vision board komen, ik mocht niet smokkelen.
Het kostte wat moeite en puzzelwerk, maar aan net eind van de dag had ik mijn eigen vision board helemaal klaar.

Sommige plaatjes waren verrassend en sommige juist heel herkenbaar, omdat dat als vanzelfsprekend bij mij hoort.
Van te voren had ik echter ook een bepaalde verwachting, omdat ik in mijn hoofd met heel veel plannetjes bezig was. Ik had dus een idee welke plaatjes ik echt wel uit zou zoeken. Het grappige was dat die er juist niet bij zaten.
Op mijn vision board zag ik heel duidelijk waar ik al mee bezig ben, maar ook zaken die in mijn onbewuste spelen en waar ik iets mee mag gaan doen. Het was heel mooi om dat tot uiting te zien komen.

Toen anderen ook mochten aangeven wat ze op mijn bord zagen, kwamen er weer nieuwe inzichten en vragen boven die me een bepaalde richting in stuurden.
Kortom, een mooie manier om jezelf bewust te worden van wat je allemaal zou willen en mogen gaan doen.

 

Zelf een bord maken

Als je zelf een vision board wilt maken, dan kun je dat bijvoorbeeld ook op Pinterest doen. Simpelweg de plaatjes verzamelen die je tegenkomt en die je aanspreken. Je kunt een tijdslimiet voor jezelf instellen of een maximum aantal, zodat je ergens naar toe werkt.
Als het klaar is, kun je erg elke dag even naar kijken en je zal merken dat het steeds nieuwe dingen zijn die je opvallen. Bijvoorbeeld een heel klein accessoire op een plaatje of juist een tekst die je ineens anders interpreteert. Je brein gaat er op een creatieve manier mee aan de slag.

Je kunt natuurlijk ook een stapel tijdschriften pakken en lekker zen gaan knippen en plakken op je eigen vision board.
Het is maar net wat bij jou past. Je kunt het doen vanuit een meditatieve staat om te ontdekken wat er in je onderbewustzijn speelt. Of juist een opdracht bedenken waar de plaatjes bij mogen passen. Bijvoorbeeld de inrichting van je nieuwe praktijk. Of je dromen en verlangens voor komend jaar. Het kan van alles zijn, als er maar een vraag in zit.

Een vision board is gewoon een hele leuke manier om aan de slag te gaan met je doelen en wensen.
Het geeft je inspiratie en motivatie en het hele internet staat vol met programma’s, boeken en blogs over dit onderwerp. Om nog maar niet te spreken van de vele You Tube filmpjes.

Dus wil je ook elke dag naar je eigen wensen en verlangens kijken om uiteindelijk de richting te ontdekken die je op mag gaan? Maak je eigen vision board en hang het op. Voor mij was het de eerste keer, maar mensen die het vaker doen geven aan dat het hen een hele hoop gebracht heeft en dat ze vaak aan het eind van het jaar ontdekken dat er best veel van uitgekomen is.
Alleen daarom is het al leuk om te doen.

Geen reactie's

Geef een reactie