lente type

05 mrt Lente type, de zonnige kant van het leven zien

Lente type

Lente type, langzamerhand kom ik er achter dat ik steeds meer verander van winter type naar lente type.
Maar dan wel het vroege lente type, dus als het eigenlijk nog een beetje winter is.
Precies zoals het deze week was. Zonnig, ijskoud en mét ontluikende knoppen en bloembollen.

Het grappige is, dat terwijl ik dit schrijf ik er achter kom dat ik volgens mijn kleurenpalet óók een lente type ben. En dat altijd al ben geweest gezien mijn haar- en huidskleur. Dat gaat dan echter alleen om de kleuren die je het beste kan dragen om jezelf zo goed mogelijk te laten stralen.
Heldere, frisse kleuren, zowel fel als licht, passen bij het lente type. Eigenlijk precies zoals de lente wat mij betreft op zijn mooist is.

Misschien heeft het te maken met mijn geboortemaand, februari, die nog in de winter valt, maar al wel tekenen van de lente vertoont.
Hoewel ik veel mensen ken die in de winter geboren zijn en tegelijkertijd de winter haten! Dus wat precies je voorkeur bepaalt is mij nog een beetje een raadsel.

Van winter- naar lente type

Altijd heb ik geroepen een winter type te zijn, omdat ik in de herfst al verlang naar koude, sombere dagen en enorm kan genieten van het vroege donkerte en de donkere dagen voor kerst.
Maar de laatste tijd merk ik daar een verschuiving in. Ik geniet nog steeds van de donkerte in december en tegelijkertijd verlang ik enorm naar het vroege en langere licht.
Ieder mens blijft ontwikkelen, zo ook ik en vermoedelijk ben ik verschoven van winter type naar lente type.

Ik kan dan ook niet wachten tot het echt weer volledig licht is als ik naar mijn werk fiets. De donkerte heeft zijn charme, maar ineens fleur ik op van het licht.
Ook mijn persoonlijkheid is meer op zoek naar licht en positiviteit, waarschijnlijk heeft het daar dan mee te maken.

Het langere licht in de avond geeft ook het gevoel van minder hoeven haasten en meer ontspanning. Door het vele buiten zijn krijg ik altijd wel energie en toch merk ik nu verschil. Door het licht en de zon ben ik fitter dan in de winter.
Ik fleur helemaal op tijdens deze periode, duidelijk meer een lente type aan het worden dus. De hooikoorts van deze periode haalde me normaal gesproken altijd uit mijn energie, maar zelfs dat onderga ik fluitend.

 

Kom maar door met die lente, of toch nog niet?

Al een aantal keer heb ik uit de wind buiten in de zon kunnen zitten. Een heerlijk moment, die eerste dag in het jaar dat dat weer kan. Je voelt de zonnige warmte op je lijf en ontspant dan even volledig en warmt lekker op. In de huidige energiecrisis is zonnewarmte sowieso heel welkom voor iedereen.

Gisteren begon het ineens te sneeuwen en stiekem maakte mijn lente type hart toch een sprongetje, want ja van sneeuw word ik echt heel blij.
Dat winter type neigt dus ook nog steeds een beetje. Teleurgesteld keek ik toe hoe het sneeuwen ook snel weer stopte om vervolgens genietend in het warme zonnetje naar huis te fietsen. Om ’s avonds weer heerlijk de ijskoude vrieskou op te snuiven tijdens de wandeling met de hond.
Ach, misschien ben ik zowel lente type als winter type en geniet ik van beiden even veel. Een beetje herfst kan er ook nog wel bij. De zomer mag van mij overgeslagen worden. Zeker nu de lentes tegenwoordig al heerlijk warm kunnen zijn.

Kom dus maar door met die lente! Hoewel er nog een stiekeme hoop is op een flink pak sneeuw als nawee van de winter.
Voor nu ga ik weer met mijn snoet de zon in, vitamine D oppikken en alvast een lekker bruin tintje om de frisse kleuren van het lente type nog beter te laten schijnen.

Dat zou eigenlijk voor iedereen moeten gelden, hop naar buiten nu, lente type of niet!
Pak die beweging en de positiviteit en geniet!

 

Geen reactie's

Geef een reactie